Kerberos 3/2007 ilmestynyt

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Kerberos 3/2007 ilmestynyt

ViestiKirjoittaja Timo Hännikäinen » 21.11.2007 18:56

Kirjallisuus- ja kulttuurilehti Kerberoksen numero 3/07 on ilmestynyt. Se sisältää jälleen edustavan otoksen koti- ja ulkomaista, uutta ja vanhaa fiktiota, runoutta ja esseistiikkaa.

Uuden numeron sisällys lyhyesti:

- "Käännä kasvosi, Saatana." Antti Nylénin mietteitä painovirhepaholaisesta, oikolukemisesta ja teosten jälkikäteisestä korjailemisesta.

- Michel Houellebecq on Ranskan nykykirjallisuuden merkittävimpiä hahmoja, ristiriitaisia tunteita herättänyt provokaattori ja satiirikko. Tommi Melenderin essee Houellebecqistä Balzacin ja Célinen perinteenjatkajana ja yhteiskuntakriitikkona.

- Kotimaista lyriikkaa: Juha Kulmala, Susanna Taivalsalmi, Marjo Isopahkala.

- Amerikkalaisen kirjailija ja performanssitaiteilija Roger Lee Kenvinin novelli "Hääjuhlayö Jaipurissa" Ville Hytösen suomentamana.

- Markku Stenholm kirjoittaa esseessään kulttuuriperinnöstä ja sen hävittämiseen tähdänneistä yrityksistä Kiinan kulttuurivallankumouksesta MTV:hen. "Kulttuuri on kuolleiden, elävien ja syntyvien välinen sopimus, joka raukeaa, jos elävät omivat sen itselleen."

- Katkelma "Liisa ihmemaassa" -kirjastaan tunnetun Lewis Carrollin (1832-1898) runoelmasta "Phantasmagoria" Ville-Juhani Sutisen suomentamana.

- Toinen osa William S. Burroughsin "Alaston lounas" romaania vastaan USA:ssa 1960-luvulla käydyn oikeudenkäynnin pöytäkirjoista. Ensimmäinen osa julkaistiin Kerberoksen numerossa 2/07. Suomennos Mikko Jakonen.

Kerberosta myy Akateeminen kirjakauppa (Helsinki, Tampere, Turku). Lehti kannattaa myös tilata edullisesti kotiin. Vuositilaus maksaa 16 EUR kestona tai 17 EUR kertatilauksena, ja tilauksen saa tehtyä kätevimmin laittamalla sähköpostia suoraan päätoimittajalle osoitteeseen thannikainen@gmail.com.
Timo Hännikäinen
 
Viestit: 21
Liittynyt: 10.04.2006 11:03

Hauskoja terveisiä

ViestiKirjoittaja Tapani Kinnunen » 22.11.2007 13:43

Haa!

Tuore lehti putosi juuri luukusta tänne täystuhon keskelle (kylppäri & keittiöremontti) -

harvoin kirjallisuuslehdissä törmää yhtä hc-mainoksiin kuin Kerberoksen sivulla 31

:-)

Ugh!
Tapani Kinnunen
 
Viestit: 61
Liittynyt: 16.03.2006 20:37


Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa

cron